Vélemények

 • Ale Veronika

  Az Angliában töltött 3 hét nagyon hasznos volt számomra. Az iskolai órákon túl a fogadó családtól is rengeteget tanultam. Minden este sokat beszélgettünk a vacsoraasztalnál. Nagyon szerencsém volt velük, nem csak elszállásolták a hozzájuk érkező diákokat, hanem figyelmet fordítottak arra, hogy a társadalmat, a kultúrát is kicsit jobban megismerjük és ők is megismerkedjenek a miénkkel. Azóta is tartjuk a kapcsolatot. Az angolom pedig három hét alatt is érezhetően javult.

 • Amrein Réka és Barta Bettina

  Köszönjük szépen a szervezést, az iskola nagyon színvonalas és Dublin csodálatos! Fiataloknak kitűnő lehetőség az angol nyelv gyakorlására. Nagyon jól éreztük magunkat, amint lehet, visszatérünk és a jövőnket is Írországba tervezzük! :) 

 • Firenze álmaim városa volt mindig is, így nem sokat gondolkoztam, mikor láttam a katalógusban a lehetőséget. És tényleg olyan gyönyörű, ahogy elképzeltem. Lenyűgöztek az épületek,a művészet, a hangulat. Olaszul nem sokkal az út előtt kezdtem tanulni, de mégis nagyon jól boldogultam a kinti iskolában. Pontosan olyan szintű csoportba kerültem, ahol épp tartottam, a tanárnő profi volt és nagyon kedves, vicces. Az iskola minden dolgozója segítőkész volt, a diákokkal is könnyű volt jó kapcsolatot kialakítani. A délelőtti órák után pedig jártam a várost, a múzeumokat. Két hét után rengeteg élménnyel indultam haza. Az olasz tudásom is rengeteget fejlődött, ami köszönhető volt az anyanyelvi környezetnek is. Életre szóló élmény volt, amit bármikor megismételnék!

 • Babus Dániel

  Minden francia nyelvet tanulónak tudom ajánlani Rouen-t. A Rouen-i nyelviskola, a French in Normandy tanárai nagyon felkészültek és nagyon motiváltak az oktatásban, a színvonal kiváló.

  A Szajna két oldalán fekvő észak-normandiai központ patinás óvárossal rendelkezik, ahol mindig kellemes csavarogni, újabb és újabb részeket felfedezve.

  Mind Párizs, mind más észak-franciaországi városok könnyen elérhetőek vonattal. Igazán segítőkész családnál szállásoltak el és a változatos ételek folytán ottlétem alatt megkóstoltam csaknem az egész francia konyhát. Nagy élmény volt!

 • Bandzi Anita

  Két hétig voltam Skóciában és bár a skót angol kicsit más, de mégsem bántam meg. Azóta sokkal könnyebben megy a szóbeli kommunikáció. A skótok nagyon kedvesek és az iskola is nagyon jól felszerelt volt. A tanárok fiatalosak és segítőkészek és a kulturális programok is érdekesek. Az iskola környékén pedig sok szép látnivaló van.

 • Bányai Anita - Wimbledon School of English - Wimbledon

  Idén nyáron voltam, olyan szerencsés, hogy egy hónapot Londonban tölthettem. A kint töltött idő minden percét élveztem. Ugyan az elején kicsit szorongtam, hiszen egy számomra ismeretlen családnál voltam elszállásolva, de mint később kiderült felesleges volt az aggodalmam. A kinti családommal rengeteget beszélgettem, eleinte döcögve ment az angol nyelv, de bíztattak, hogy szólaljak meg minnél többször, akkor fejlődik a nyeltudásom igazán. Bármi gondom volt kérdés nélkül fordulhattam hozzájuk, nagyon megszerettem őket, és őszintén megvallva hiányoznak is. Iskolába a Centre of English Studies intézménybe jártam, ahol a tanárok minden tőlük tellhetőt megtettek, hogy a legjobb oktatásban részesüljek. Szerveztek nekünk délutáni programokat: BBQ partit, kirándulási lehetőségeket: Brightonba, Oxfordba, és még sok más helyre. Sportolási lehetőséget is biztosítottak, így most már elmondhatom, hogy én már teniszeztem Wimbledonban, ami a The Championships nevezetű tenisztorna székhelye.

  Összefoglalva, én nekem ez a pár hét igazi felüdülés volt, rengeteg új embert ismerhettem meg, bejártam London nevezetességeit…. őszintén megvallva, annyi látványosság van Londonban, ingyenes múzemumokkal, kiállításokkal együtt, hogy még egy hónap sem volt elég arra, hogy  a várost kívülről belülről megismerjem. Aki tervezi, hogy kimegy tanulni, annak csak ajánlani tudom; rengeteg szép élményem fűz a kint töltött időhöz; és ha már kijuttok, érdemes megnézni Cambridget és Oxfordot, a két egyetemi várost. Az ottani hangulat, a gyönyörű épületekkel együtt egyből belopta magát a szívembe. Egy kis apró figyelmeztetést ejtenék, ne lépjetek a fűre, annak nem örülnek. ;)

 • Bányai Kinga - Sprachcaffe - Brighton

  Egy hónapot töltöttem kinn Angliában, Brightonban. A lehető legjobb választás volt, mindenkinek ajánlom, ha egy csendesebb városba vágyik. Családnál voltam elszállásolva, eleinte tartottam tőle, de nagyon segítőkészek voltak, és nyelvgyakorlás szempontjából a legjobb lehetőségnek tartom. A négyhetes Angliai nyelvtanfolyam, azon kívül, hogy számomra nagyon jó alkalom volt nyelv gyakorlásában, azért volt még élvezetes, mert sokféle nemzetiséget ismertem meg és sok új barátot szereztem. A Sprachcaffe tanárai nagyon felkészültek és hihetetlenül motiváltak az oktatásban. Mivel több oktatóval volt órám több oktatási stílust tapasztalhattam, mindenki másképp igyekezett átadni a tudását. Az egy hónapnak sírva vágtam neki, mert rettenetesen izgultam, viszont sírva tértem haza, mert nem szerettem volna elszakadni az újonnan megismert barátaimtól, tanáraimtól. Hihetetlen élményben részesültem, melyet biztosan nem fogok elfelejteni. Aki csak teheti, vágjon bele, nem fogja megbánni!!!

 • Bartuszek Lilla

  Német középfokú nyelvvizsga: pipa. És most hogyan tovább?-tanakodtam március elején. Spontán kattingatva az interneten akadtam rá a KATEDRA oldalára, ahol már a tavasz első napjaiban rengeteg nyári utat hírdettek.
  Angolul és németül beszélek, így ez a két nyelvterület jöhetett szóba.. Végül Berlin mellett döntöttem, hiszen a középfokú nyelvvizsga megszerzése után a felsőfokút is célba vettem.
  Még aznap fel is vettem a kapcsolatot a KATEDRÁVAL, és nem telt el egy hét se, a repülőjegy már a kezemben is volt, minden készen állt arra,hogy két felejthetetlen hetet töltsek Berlinben. Nagy izgalommal vártam már a júliust..
  Nem olyan volt, amilyennek elképzeltem…SOKKAL jobb annál! Az alatt a két hét alatt, amit Berlinben tölthettem a GLS-ben, nem csupán rengeteg új ismerősre és barátra, de rengeteg nyelvi tudásra is szert tettem, valamint arra is lehetőségem nyílt,hogy sokkal jobban megsimerhessem Berlin gyönyörű városát és a német kultúrát és törénelmet.
  A sok szórakozás azonban egyáltalán nem ment a tanulás rovására. Hiszen az órákat minden nap szigorúan megtartották, 12-15 fős csoportokban. Ki-ki a saját nyevi tudásának megfelelő csoportokban fejleszthette készségeit a beszéd, az olvasás, a magnohallgatás területén. A 2 hét alatt 4 tanárral is volt szerencsénk tanulni, így különböző módszerekkel igyekeztek átadni nekünk a német nyelv szépségeit. 

  Délelöttönként és esténként pedig belevethettük magunkat a berlini életbe: sok sok múzeumot meglátogattunk, nagy sétákat tettünk, illetve moziban és minigolfozni is eljutottunk. ÉS mindeközben persze németül beszéltünk, ami rendkívül hasznosnak bizonyult.
  És maga a helyszín? Egyszerűen csodálatos volt. A szobák és apartmanok megfeleltek volna egy 4 csillagos szálloda szolgáltatásainak, a reggelik és vacsorák pedig egy csepp kívánnivalót se hagytak maga után!
  De ez az egész nem jöhetett volna létre a KATEDRA itthoni munkatársai nélkül,akiknek egy nagy köszönettel tartozom!
  Mindenkinek csak ajánlani tudom a KATEDRÁT! Ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Nekem örök emlék marad!

 • A Milánóban töltött négy hetem életem talán egyik legmeghatározóbb élménye, utazása volt. Rengeteg új embert ismertem meg, és barátot szereztem. Az iskola nagyon színvonalas, a városba beleszerettem. Amint tehetem visszatérek Milánóba.

 • Dr. Oroszi Viktor - don Quijote - Tenerife

  "Három hetes utam Tenerifére kiváló volt kezdő spanyol nyelvismereteim gyors és intenzív fejlesztésére, mivel itthon munka mellett nemigen jutott időm a tanulmányokra. Kis csoportokban (max. 7 fő), kedves oktatókkal töltöttünk el vidám hangulatú tanórákat 9-től 13 óráig. A csoportokban főleg olasz, francia, orosz és német diákok voltak, de sok más náció is képviseltette magát 1-1 fővel. Délután fakultatívan Spanyolország és a Kanári-szigetek kultúrájával, szokásaival és a salsa alapjaival is megismerkedhettünk. A szálláson és az iskola épületében is biztosított volt a free Wifi kapcsolat. Nagyszerű lehetőség kínálkozott Tenerife szigetének megismerésére is, kezdve delfin show-val a Loro Parque-ban, egészen az 1000 éves sárkányfa, vagy Güimar piramisainak és a csodás tengerpartok felkereséséig. Érdemes az iskolatársakkal hétvégére közösen autót bérelni és együtt bejárni a sziget egyes részeit. Spanyolország legmagasabb pontjának, a  3718 m  magas Teide vulkáni kúpjának a meghódítása is hatalmas élmény. Innen napfelkeltekor gyönyörködhetünk annak szabályos árnyékában (mely a teliholdra mutat) és az alatta elnyúló, lávaárakkal szabdalt űrbéli tájban."

Oldalak

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?