Portugália

Portugália Európa déli részén, a kontinens legnyugatibb csücskében terül el, szemben az Atlanti-óceánnal. Ragyogó napfény és barátságos emberek fogadják az idelátogatót.

Különböző eredetű népek - föníciaiak, görögök, karthágóiak, rómaiak - keveredtek és olvadtak össze portugál néppé.

Az országot több, mint 800 km-en határolja az óceán. Ennek köszönhetően történelmi múltjukra a hajózás nyomja rá a bélyegét: itt bontottak vitorlát a bátor portugálok, hogy elhajózzanak a nagy tengeri felfedezőutakra, ahonnan dicsőségesen vagy tragikusan végződő tengeri utakról tértek vissza. Az újonnan felfedezett tájakkal, emberekkel való találkozás az évszázadok során nyitottá tette a portugálokat a világra, eltérő kultúrák, szokások befogadására.

Portugália kontinentális területe Délnyugat–Európában található. Északon, illetve keleten 1214 km hosszan Spanyolországgal határos, míg délen, valamint nyugaton az Atlanti-óceán határolja. Portugália a legrégebben megállapított országhatárral rendelkező európai ország. Fővárosa a nyugati óceánparton helyezkedik el és, mint a tengerpart többi része, igen jelentős vonzerőt gyakorol a lakosságra. 

Az Ibériai-félsziget nyugati sávját elfoglaló ország fényes történelemmel, közép­kori gazdagsággal és nagyon kedves, ven­dégszerető emberekkel várja az idelátogatókat. Nem csak a kulturális élmény, hanem a gyönyörű tengerpart és a napsütés is garantált Portugáliában.

Határátlépés, vízum:

Magyar állampolgárok számára nem szükséges. Belépés érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal lehetséges. A határátlépéskor kérhetik a fogadó iskola igazoló levelét. 

Valuta – költőpénz:

Portugáliában az euró (EUR) a hiva­ta­los fize­tőeszköz. Költő­pénz­ként ajánlott minimálisan 250 EUR / hét.

Tanulj te is portugálul az alábbi iskolában:

A kifejezés nincs kapcsolva egyetlen tartalomhoz sem.

Subscribe to RSS - Portugália

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?