Németország

Németország a nyelvi dialektusok alapján két részre osztható. A déli és keleti területeken beszélik a média világában is elfogadott Hochdeutschot míg az északi és nyugati területeken az úgynevezett Plattdeutsch használatos. A katalógusban szereplő, államilag elismert nyelviskolákban a Hochdeutsch szerint tanítanak. 

Határátlépés, vízum:

Magyar állampolgárok számára útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal való belépés engedélyezett. Hosszabb kint tartózkodás esetén úgynevezett EK-tartózkodási engedélyt kell kérelmezni. A határátlépéskor kérhetik a fogadó iskola igazoló levelét.

Valuta – költőpénz:

Németországban az euró (EUR) a hivatalos fizetőeszköz. Költőpénzként ajánlott minimálisan 150-250 EUR / hét.

GLS Sprachenzentrum

Németország, Berlin

Tanfolyamok már: € 7,58 / tanórától

Az 1983-ban alapított iskola mára Németország egyik vezető nyelviskolája. 2006-ban az iskola új helyszínre költözött. Berlin legdivatosabb negyedében hoztak létre egy 9000 m2 álom campust, így megoldható, hogy egy helyen tanuljanak és lakjanak a diákok. Rendelkezésükre áll: kávézó, étterem, sportolási lehetőségek, könyvesboltok, utazási iroda, biciklikölcsönző. 

DID - Deutsch in Deutschland

Németország, Berlin, Frankfurt, München, Hamburg

Tanfolyamok már: € 9,15 / tanórától

Az iskola és környéke: 1970-ben alapított, egyik vezető német nyelviskola hálózat. Egész országot behálózó iskolarendszerének köszönhetően sok városban kínál különböző korcsoportoknak tanfolyamot. Az egész évben nyitva tartó központok: Berlin, Frankfurt, München, Hamburg a felnőtt tanulók részére.

Subscribe to RSS - Németország

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?