London

Lakosság: 7,5 millió
Elhelyezkedés: Anglia délkeleti részén fekvő főváros
Időeltolódás: Budapesttől -1 óra
Utazási tipp: Budapestről közvetlen repülőjárattal

A belváros megközelíthetősége a fontosabb repülőterekről:

Heathrow: Londontól 24 km-re, nyugatra található. A legegyszerűbben metróval közelíthetjük meg a belvárost, kb. 1 óra alatt. Luton: a belvárostól 55 km-re, északra található. A leggyorsabban Thameslink vonataival, 30-40 perc alatt lehet eljutni a King’s Cross állomásra. Gatwick: Londontól 48 km-re, délre található. Leggyorsabban, kb. 30 perc alatt, a Gatwick Express vonattal lehet eljutni a Victoria pályaudvarig. 

Városi közlekedés: 

London összesen hat közlekedési zónára van felosztva, amelyből az egyes fedi le a belvárost. A jegytípusok és árak a kiindulási és az utazással átfedett zónáktól függenek. Egynapos kombinált bérlet: 8-19 font; heti kombinált bérlet: 27,60-71,70 font, havi kombinált bérlet: 106-275 font; heti buszbérlet: 17,80 font; havi buszbérlet: 68,40 font. Az Oyster kártya egyszerűbb utazást biztosít.
Bővebb információ: www.tfl.gov.uk

A város:

London, Európa egyik legnagyobb városa, méltán rászolgál a „világfalu” elnevezésre. Az ideutazó az ismertebb látnivalókon túl egy olyan város felfedezésére indulhat, ahol egyszerre megtalálható a világváros nyüzsgése, az angol vidék nyugalma és tradíciói, és az itt letelepedett népek sokszínű kultúrája.

Legfontosabb látnivalók a városban:

 • Parlament és a Big Ben 
 • Tower-híd, Tower várbörtöne 
 • Madame Tussaud Panoptikum 
 • Szt. Pál Katedrális 
 • Soho negyed - az éjszakai élet központja 
 • Parkok: Kensington és Hyde Park 
 • Buckingham Palota 
 • Trafalgar-tér 
 • Múzeumok: British Museum, Természettudományi Múzeum, Tate és Tate Modern Múzeumok, Nemzeti Galéria 

Látnivalók a környéken:

 • Brighton – közkedvelt üdülőhely 
 • Cambridge és Oxford egyetemi városok 
 • Stratford-upon-Avon – Shakespeare szülőhelye 
 • Stonehenge megalit oszlopai

EC - UK

Nagy-Britannia, London

Angol nyelvtanfolyamok már: £8,55 / tanórától

Az 1969-ben alapított iskola az EC hálózat tagja, mely mára a világ több pontján kínál színvonalas és változatos tanfolyamokat. Anglia mellett Málta, Dél-Afrika, Amerika és Kanada is szerepel a választható országok között. Londonban a belvárosban, a Euston negyedben található az iskola.

Centre of English Studies UK

Nagy-Britannia, London, Worthing, Oxford, Leeds

Angol nyelvtanfolyamok már: £6,70 / tanórától

Angliában, Worthing-ben az iskola viktoriánus épülete rövid sétára található a pályaudvartól, a városközponttól és a tengerparttól. A londoni helyszín kis méretéből adódóan családias,  a város zöldövezeti negyedében, Wimbledonban található. Leeds-ben az iskola épülete a központban helyezkedik el. Fiatalos, dinamikus tanárok várják a diákokat. Az Oxford-i iskola nyugodt környezetben található, a legtöbb családi szállás gyalogosan elérhető. Kicsi, barátságos helyszín. 

London School of English

Nagy-Britannia, London

Angol nyelvtanfolyamok már: £14,15 / tanórától

1912-ben alapított, Anglia egyik legjobb és legrégebben működő nyelviskolája. London elegáns negyedében, South Kensingtonban 20 percre a belvárostól, két központja működik. A Holland Park Gardens volt az iskola eredeti épülete, jelenleg itt folynak az üzleti és egyéb szaknyelvi angol tanfolyamok. Az általános és vizsga előkészítő angol tanfolyamoknak a Westcroft Square Centre fiatalos épülete ad otthont.

St. Giles International - I.

Nagy-Britannia, London

Angol nyelvtanfolyamok már: £7,17 / tanórától

1955-ben alapított londoni iskola mára iskolahálózattá nőtte ki magát. Londonban két központja működik: a többemeletes, külön platinum központtal rendelkező London Central (L.C.) a város központjában a Russell Square-en, a British Múzeum közelében fekszik. London Highgate (L.H.) kertes viktoriánus épülete peidg zöldövezeti környezetben, a város központjától metróval 20 percre található. 

Subscribe to RSS - London

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?