Marokkó

A Magyarországnál hét és félszer nagyobb Marokkót a Gibraltári-szoros választja el Európától, az ideérkező turista mégis úgy érzi, mintha egy egészen más világba csöppent volna. 

Marokkó sokszínű ország, mely egymástól eltérő, különböző tájegységeket foglal magában. A tenger és a homoksivatag között az Atlasz-hegység csúcsai magasodnak. Marokkó az afrikai kontinens leghűvösebb országa. A hegyekben télen rengeteg hó hullik és hideg van. Az ország többi részén a nagy meleg és a kevés csapadék jellemző. 

Marokkó hatalmas ország, rendkívül változatos látnivalókkal. A legszebbek közé tartoznak a dél-marokkói látványosságok. 

A merzougai homokdűnék, a Zagora környéki oázisok, az Atlasz látványos hegyvonulatai, a Todra és a Dades hasadékai. Egyértelmű, hogy Marrakech kihagyhatatlan. Rendkívül sok látnivaló van a királyi városokban is, elsősorban Fezben, és nem fogunk csalódni Észak-Marokkó kisvárosaiban sem. 

S csak hogy tetőzzük a természeti és kulturális csodák sokaságát: az Atlanti-óceán partján több száz km-es tengerpart húzódik, a fürödni vágyók legnagyobb örömére. Persze nem csak a hihetetlen látványosságok és a változatos természeti kincsek varázsolják el a látogatót, hanem a tőlünk merőben eltérő kultúra: a nyelv, a vallás, a szokások, de akár ide sorolhatnánk a gasztronómiát is. Ezek talán némelyek számára érthetetlenek, sőt, elérhetetlenek, de mindenképpen vonzzák az idegen országokra nyitott utazót. Nem javasoljuk a csapvíz és a hámozatlan gyümölcs fogyasztását. Javasolt oltások: Hepatitis A, B, sárgaláz, malária ellen.

Határátlépés, vízum:

Magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges. Beutazáskor legalább még 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezni. Határátlépéskor kérhetik a fogadó iskola igazoló levelét.

Valuta költőpénz:

Marokkóban a marokkói Dirham a hivatalos fizetőeszköz, 1 dirham kb. 25 forint. Ennek ki- és bevitele szigorúan tilos. A külföldi valuta bevitele azonban korlátlan. Költőpénzként ajánlott minimálisan 900 Dirham / hét.

A kifejezés nincs kapcsolva egyetlen tartalomhoz sem.

Ajánlatkérés további desztinációkba

Subscribe to RSS - Marokkó

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?