Latin-Amerika

Az angol és a kínai nyelv után a spanyolt beszéli a világon a legtöbb ember. Spanyolország mellett egész Közép-Amerika, Dél-Amerika jelentős része, az USA lakosságának mintegy negyede és még olyan látszólag távoli területek, mint például a Fülöp-szigetek lakói beszélik anyanyelvként, vagy második nyelvként a spanyol nyelvet. Manapság egyre többen tanulnak spanyolul, mely tendencia megfigyelhető Magyarországon is. A nyelv elterjedéséhez nagyban hozzájárul az a tény is, hogy egy elfogadható kommunikációs szint elérése általában könnyebb, mint más nyelvek esetében, a kiejtés szabályai sem térnek el túlzottan a magyar nyelvtől. 

Országok és nyelvjárások

Ajánlataink olyan országokra terjednek ki, ahol a spanyol nyelvet anyanyelvként beszélik. Az egyes országok között és azokon belül a nyelvjárásokban jelentős eltérések vannak. Spanyolországban az úgynevezett „castellano” számít elfogadott hivatalos dialektusnak. A spanyol nyelv fejlődésében a korábbi gyarmatok, elsősorban az amerikai kontinens önálló ágat képvisel. Természetesen a castellanót beszélő spanyolok 99%-ig megértetik magukat a dél-amerikai dialektusokat beszélőkkel, de a nyelvtani szabályok alkalmazásában, a kiejtésben és a szóhasználatban jól kivehető különbségek vannak.

Latin-Amerika

Latin-Amerikának nevezzük Közép- és Dél-Amerika újlatin anyanyelvű országainak összességét. A földrészen portugál, francia, angol, illetve a különböző ősi indián nyelvek mellett a legnagyobb számban spanyolul beszélnek, mely kisebb-nagyobb mértékben eltér a Spanyolországban használt hivatalos dialektustól, a castellanótól. 

Határátlépés, vízum:

Országonként változik, hogy magyar állampolgárok számára szükséges-e  vízumot beszerezni. A határátlépéskor viszont minden esetben kérhetik a fogadó iskola igazoló levelét. 

Valuta – költőpénz:

A különböző országokban más és más a hivatalos fizetőeszköz. Közös jellemzőjük, hogy Magyarországon általában nem beszerezhetőek, így érdemes inkább amerikai dollárt vinni, melyet mindenhol átváltanak, de nagyon sok helyen ugyanúgy el is fogadják, mint hivatalos fizetőeszközt. 

Egészségügyi előírások Bolíviában és Peruban:

A csapvíz fogyasztása tilos, sárgaláz ellen kötelező a védőoltás, az oltási igazolványt Bolíviába és Peruba lépéskor kérik.

Országok és városok ahol partneriskoláink működnek:

Argentina: Bariloche, Buenos Aires, Mendoza, Córdoba, Bolívia: Sucre, Chile: Santiago de Chile, Costa Rica: Flamingo Beach, Heredia, Monteverde, Coronado, Playa Jacó, Kuba: Havanna, Santiago de Cuba, Trinidad, Dominikai Köztársaság: Santo Domingo, Sosua, Ecuador: Quito, Guatemala: Antigua, Peru: Cuzco, Mexikó: Guanajato, Oaxaca, Puerto Vallarta, Playa del Carmen

A kifejezés nincs kapcsolva egyetlen tartalomhoz sem.

Ajánlatkérés további desztinációkba

Subscribe to RSS - Latin-Amerika

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?