Kína

Mi jut eszünkbe, ha először Kínára gondolunk? Édes-savanyú leves, a Nagy Fal, porcelán, puskapor és az olcsó ruhák. Pedig a világ harmadik legnagyobb országa olyan kulturális, természeti és történelmi kincsekkel büszkélkedhet, melyet nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni! Bár a világon igen kevesen beszélik ezt a nyelvet második idegen nyelvként, a Feng shui hazája mégis rövid időn belül elvarázsolja az odautazót. Nyüzsgő metropoliszok, kies sivatagok, végtelen mezők és szent hegycsúcsok váltakoznak egy olyan országban, ahol a modern csúcstechnológia békésen megfér a vidéki tradíciókkal. 

A híres kínai orvoslás, a nagy népszerűségnek örvendő kínai konyha, a kínai filozófia, a harcművészetek, a technikai fejlődés és nem utolsó sorban a különleges nyelv olyan országot jellemez, melyben mindenki megtalálhatja azt, amit keres.

Határátlépés, vízum:

A Kínai Népköztársaságba magyar állampolgár érvényes vízum birtokában utazhat. Az ország egyes részeire azonban külföldiek számára tilos a belépés. Különösen vonatkozik ez az ország nyugati felére (Tibet és a Hszincsiangi Ujgur Autonóm Terület egyes részei), de más vidékeken is találhatóak ilyen körzetek. E területekre legfeljebb előzetesen beszerzett hatósági engedély, illetve fényképes igazolvány birtokában léphetnek be külföldiek. Az útlevélnek belépéskor min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Nem javasoljuk a csapvíz és a hámozatlan gyümölcs fogyasztását.

Valuta – költőpénz:

Kínában a jüan (CNY) a hivatalos fizetőeszköz, 1 jüan kb. 31 forint. Költőpénzként ajánlott kb. heti 1500 jüan.

Tanulj te is kínaiul az alábbi iskolák egyikében:

Sprachcaffe - CN

Kína, Peking

Tanfolyamok már: $ 10 / tanórától

A több mint 25 éve működő iskolahálózat modern pekingi épületét 2005-ben adták át. A főbb turisztikai látványosságok közelében, a Császári Kertben található, a Tiltott Város közvetlen közelében, nyugalmas helyen. A Tiananman tér és a Vangfujing bevásárló utca csak pár perc gyalogosan, egyébként két metrómegálló is van a közelben. Az iskola igen családias, kb. 50-75 diák befogadására képes.

Subscribe to RSS - Kína

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?