New York

Lakosság: 8,3 millió, agglomerációval együtt 18 millió
Elhelyezkedés: az Atlanti-óceán keleti partján, 370 km-re a fővárostól, Washington D.C-től
Időeltolódás: Budapesttől - 6 óra
Utazási tipp: közvetlen, menetrendszerinti járattal

A belváros megközelíthetősége a repülőtérről:

Manhattan központjától 26 km-re található JFK repülőtérről busszal és vonattal 1-1,5 óra alatt a belvárosba juthatunk és mindössze 2,25 dollárt kell fizetnünk.

Városi közlekedés:

A városban a gyors közlekedést buszok és metrók szolgálják. Busz vagy metrójegy egy útra 2,50 dollár, hetijegy 29 dollár, havi bérlet 104 dollár.

A város:

New York mindenki számára tartogat valami egyedit. Híres a felhőkarcolóiról, múzeumairól, modern művészetéről; az üzleti, a divat- és a reklámvilág fellegvára. A világ összes országából érkezett bevándorlóknak köszönhetően a város igen sokszínű és visszaadhatatlan hangulatú. A színházkedvelőknek a Times Square és a Broadway, a történelem iránt érdeklődőknek Manhattan régi házai nyújtanak unikumot. A művészet szerelmesei szinte nem is tudnák végigjárni valamennyi galériáját. Nagy Almának becézik országnyi városukat, amiből mindenki haraphat magának, s még mindig bőven marad belőle.

Legfontosabb látnivalók a városban: 

Látnivalók a környéken: 

  • New Jersey 
  • Long Island 
  • Philadelphia-Niagara-vízesés

EC - US-CA

Egyesült Államok / Kanada, Boston, New York, San Diego, San Francisco, Los Angeles, Miami, Washington

Angol nyelvtanfolyamok már: $12,53 / tanórától

Az 1991-ben alapított iskola mára a világ több pontján kínál színvonalas és változatos tanfolyamokat. Amerika mellett Málta, Dél-Afrika, Anglia és Kanada is szerepel a választható helyszínek között.

Subscribe to RSS - New York

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?