Bartuszek Lilla - GLS Sprachenzentrum

Német középfokú nyelvvizsga: pipa. És most hogyan tovább?-tanakodtam március elején. Spontán kattingatva az interneten akadtam rá a KATEDRA oldalára, ahol már a tavasz első napjaiban rengeteg nyári utat hírdettek.
Angolul és németül beszélek, így ez a két nyelvterület jöhetett szóba.. Végül Berlin mellett döntöttem, hiszen a középfokú nyelvvizsga megszerzése után a felsőfokút is célba vettem.
Még aznap fel is vettem a kapcsolatot a KATEDRÁVAL, és nem telt el egy hét se, a repülőjegy már a kezemben is volt, minden készen állt arra,hogy két felejthetetlen hetet töltsek Berlinben. Nagy izgalommal vártam már a júliust..
Nem olyan volt, amilyennek elképzeltem…SOKKAL jobb annál! Az alatt a két hét alatt, amit Berlinben tölthettem a GLS-ben, nem csupán rengeteg új ismerősre és barátra, de rengeteg nyelvi tudásra is szert tettem, valamint arra is lehetőségem nyílt,hogy sokkal jobban megsimerhessem Berlin gyönyörű városát és a német kultúrát és törénelmet.
A sok szórakozás azonban egyáltalán nem ment a tanulás rovására. Hiszen az órákat minden nap szigorúan megtartották, 12-15 fős csoportokban. Ki-ki a saját nyevi tudásának megfelelő csoportokban fejleszthette készségeit a beszéd, az olvasás, a magnohallgatás területén. A 2 hét alatt 4 tanárral is volt szerencsénk tanulni, így különböző módszerekkel igyekeztek átadni nekünk a német nyelv szépségeit. 

Délelöttönként és esténként pedig belevethettük magunkat a berlini életbe: sok sok múzeumot meglátogattunk, nagy sétákat tettünk, illetve moziban és minigolfozni is eljutottunk. ÉS mindeközben persze németül beszéltünk, ami rendkívül hasznosnak bizonyult.
És maga a helyszín? Egyszerűen csodálatos volt. A szobák és apartmanok megfeleltek volna egy 4 csillagos szálloda szolgáltatásainak, a reggelik és vacsorák pedig egy csepp kívánnivalót se hagytak maga után!
De ez az egész nem jöhetett volna létre a KATEDRA itthoni munkatársai nélkül,akiknek egy nagy köszönettel tartozom!
Mindenkinek csak ajánlani tudom a KATEDRÁT! Ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Nekem örök emlék marad!

Bartuszek Lilla
Bartuszek Lilla

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?