Francia

A francia nyelv hagyományosan a diplomácia nyelve. Az Európai Unióban és az Európa Tanácsban leggyakrabban használt nyelv az angol mellett. Az Európai Unió lakói számára egyre inkább legalább két nyelv ismerete szükséges, amelyek közül nyilvánvalóan az első az angol, a második leggyakrabban választott nyelv pedig a francia, így Európa lakosságának jelentős része beszéli második-harmadik nyelvként. Franciaországon kívül Belgium, Svájc és Kanada hivatalos nyelve a francia, míg az egykori francia gyarmatbirodalom területein (pl.: Észak-Afrika) a nyelv ma is jelentős befolyással bír. 

Országok és nyelvjárások

Franciaországon belül nincsenek nyelvjárásbeli különbségek, míg az anyaországban beszélt franciához képest vannak ugyan kisebb eltérések a kanadai, svájci és belga franciában, de ezek jelentőségét nem szabad túlbecsülni.

Az alábbi országokban tudsz franciául tanulni:

Franciaország Svájc

Iskoláink ahol farnciául tanulhatsz:  

Accord

Franciaország, Párizs

Tanfolyamok már: € 11,04 / tanórától

Az 1988 óta működő iskola már több mint 20 000 elégedett hallgatóval büszkélkedhet. Párizs belvárosában, néhány percre a Louvre-tól, az Operától és a Pompidou Központtól található iskola a közelmúltban költözött az új, tipikusan párizsi jellegű épület második emeletére. 

Subscribe to RSS - Francia

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?