Németország

Németország a nyelvi dialektusok alapján két részre osztható. A déli és keleti területeken beszélik a média világában is elfogadott Hochdeutschot míg az északi és nyugati területeken az úgynevezett Plattdeutsch használatos. A katalógusban szereplő, államilag elismert nyelviskolákban a Hochdeutsch szerint tanítanak. 

Határátlépés, vízum:

Magyar állampolgárok számára útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal való belépés engedélyezett. Hosszabb kint tartózkodás esetén úgynevezett EK-tartózkodási engedélyt kell kérelmezni. A határátlépéskor kérhetik a fogadó iskola igazoló levelét.

Valuta – költőpénz:

Németországban az euró (EUR) a hivatalos fizetőeszköz. Költőpénzként ajánlott minimálisan 150-250 EUR / hét.

GLS Sprachenzentrum

Németország, Berlin, München

Berlintől délkeletre, a Zeuthen-tó partjánál, erdei környezetben található az egyik tábor (A) . A „Német és szórakozás” program kerttel, strandolási és vízi sportolási lehetőséggel, fitnesz teremmel, számítógépterem könyvtárral, videó- és biliárdszobával és étteremmel felszerelt épületben kapott helyet. A másik tábornak (B) a Wolzig-tó partján lévő, erdő melletti, Berlintől 30 km-re található Blossin ad helyet. A „Német és vízi sportok” tábor tágas campuson működik.

DID - Deutsch in Deutschland

Németország, Köln, Aschaffenburg, Nürnberg, Augsburg

A DID junior és ifjúsági programok gondosan válogatott helyszínei kellemes hangulatú városokban működnek. A több mint ezer éves Aschaffenburg városa Frankfurt am Main közelében található. Zöld parkjai és a közeli erdők ideális környezetet nyújtanak a junior korosztálynak, míg a számos történelmi látnivaló és a sorozatos fesztiválok gazdag kulturális programokat kínálnak. Augsburg egyike a legrégebbi és legpompásabb bajor városoknak, amely vonattal mindössze 30 percre található Münchentől. A Mozart család, a Holbein dinasztia és Bertolt Brecht otthonaként ismert város igen közkedvelt a fiatalok között.

Dialoge Sprachinstitut

Németország, Lindau

A Dialoge Sprachinstitut iskola által szervezett junior programok a Bodensee Campus-on zajlanak, kihasználva a színvonalas felszereltséget és ideális elhelyezkedést. Érdekes és sokszínű órák, fiatal és motivált tanárok, összetett szabadidős programok, barátságos családok és a gyönyörű város mind-mind hozzájárulnak egy felejthetetlen élményhez! A programon való részvételhez minimum egyéves nyelvismeret szükséges.

Subscribe to RSS - Németország

Kapcsolat

Kövess minket

Hol tanulnál?